четверг, 6 марта 2014 г.

Проект «Ім’я Шевченка на карті Києва»

  Готуючись до 200-літнього ювілею з дня народження Т.Г. Шевченка, учні 8-Б кл. працювали над проектом «Імя Шевченка на карті Києва».
  Працюючи над проектом «Імя Шевченка на карті Києва», ми мали можливість простежити не тільки  віхи життя Т.Г. Шевченка, а  й дізнатися багато нового про пам'ятки історії та культури Києва. Мовчазні свідки історичного минулого становлять для нас велику цінність, зважаючи на те, що вони є зв'язком між минулим і майбутнім і створюють можливість  сьогоднішнім поколінням з абстрактного розуміння історичних подій уявити життя й діяльність Кобзаря в його культурно-історичному середовищі.



Мандруючи віртуальним простором і вулицями сучасного Києва, учні розширювали свій кругозір, розвивали спостережливість, уміння бачити те, що раніше відбувалося поза  їхньою увагою, отримали навички і вміння проведення дослідницької роботи, вчилися спостерігати, аналізувати, порівнювати, робити висновки. Усе це сприяло активізації пізнавальної діяльності, спонукало до здобуття нових знань. У цілому, екскурсії сприяли  вихованню естетичних почуттів, бережливого ставлення до результатів людської праці, патріотизму.


 Робота над проектом змусила нас замислитись над питаннями:
 Що ми знаємо про Т.Шевченка?
 Як вшановується пам’ять Великого Кобзаря в Києві?
 Чи сучасний Шевченко?
Хто  ж для нас Шевченко?
 Народний поет
 Талановитий художник
Борець проти гніту
Символ України у світі

Результати нашої роботи
Ми розробили:  питання вікторини для учнів, кросворд
Ми написали: твори-відгуки про відвідання музеїв
Ми підготували: доповіді про місця в Києві, повязані з імям Т. Шевченка; підготували презентації; віртуальну екскурсію




Доломанська Валентина Віталіївна, учитель української мови та літератури, вчитель-методист, керівник проекту 

6 комментариев:

  1. Мені дуже сподобався цей проект. Він дає можливість зрозуміти, що Тарас Шевченко був просто геніальною людиною, яка зробила Україну найкращою !!!

    ОтветитьУдалить
  2. Мені дуже сподобався цей проект!!! Я з захопленням слухав інформацію про життя Шевченка!!! Особливо мені сподобалося декламування напам'ять його віршів!!!! Цей проект дав мені зрозуміти, що Тарас Шевченко був справді неперевершеним поетом та просто чудовою людиною!!!

    ОтветитьУдалить
  3. Неодноразово брала участь у цьому проектi, iз задоволенням дiзнавалася новi бiографiчнi факти з життя Т. Г.Шевченка. Думаю i надалi продовжувати приймати участь й пiзнавати бiльше нового!

    ОтветитьУдалить
  4. Шановні педагоги кафедри української філології гімназії №267
    З наступающим, 2017 роком!
    Бажаю вам здоров'я, добра, достатку, віри в кращій завтрашній день. Я запрошую вас переглянути вітальну листівку http://znovimrochkom.blogspot.com

    ОтветитьУдалить
  5. З наступающим, 2017 роком!
    Бажаю вам здоров'я, добра та всього найкращого
    http://2016-17blog.blogspot.com/

    ОтветитьУдалить
  6. Вітаю вас з наступающим Новим Роком!Бажаю щоб в наступному році здійснилися ваші всі бажання. http://vkulinitsch.blogspot.com/?m=1

    ОтветитьУдалить